Večeri Ljubhospica: Ljubezen, ki vse da in vse vzame

Na prvem pogovornem večeru Ljubhospica, ki ga bomo izvedli v četrtek, 4. aprila, ob 18. uri v Kavarni Slamič v Ljubljani, bo osrednja sogovornica priznana avtorica in psihologinja Alenka Rebula Tuta. Pogovarjali se bomo o ljubezni, ki je temelj vsakega odnosa, tudi odnosov v Hiši Ljubhospica. Kaj pomeni zaključevati življenje z občutkom, da si ljubljen in da ljubezen ne zapušča? Čas umiranja je dragocen čas in priložnost za zaključevanje odnosov, ko je ljubezen morda na preizkušnji. Kaj je takrat zares pomembno? S sogovornico bomo odstirali tančice ljubezni kot temeljne duhovne (ne)moči in odprli priložnost za vpogled vase, v življenje, ki ga živimo, navdihnili naš polnejši jutri.

Večer bomo zaokrožili z zgodbami iz Hiše Ljubhospica ter glasbo mladih glasbenikov Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

V Hiši Ljubhospica s tem dogodkom napovedujemo serijo pogovornih večerov, na katerih bomo odpirali temeljna vprašanja, ki se dotikajo vsakega človeka; vprašanja o medsebojnih odnosih, sočutju, ljubezni, prisotnosti. Vse tiste teme torej, s katerimi se bolni, njihovi svojci in pravzaprav vsi, ki se zavedamo svoje minljivosti, srečujemo iz dneva v dan. Eno od temeljnih poslanstev hospica je prav širjenje hvaležnosti za življenje, ki se rodi iz zavedanja minljivosti vsega.

Prijazno vabljeni. ♥